problem z include

PHP to skryptowy język wykonywany po stronie serwera. Forum przeznaczone na pytania dot. programowania obiektowego, wzorców projektowych itp.
Awatar użytkownika
waltorix
Posty: 1
Rejestracja: 28 mar 2015, 16:14

problem z include

Post autor: waltorix » 28 mar 2015, 16:18

witam jestem nowy i mam problem z skryptem php który ma za zadanie wyswietlac mi strone w tabelce z menu np
klikne w ikonke cennik to pod tym powinna mi sie wyswietlic zawartośc strony cennik.php

zawartość index.php
<center>
<body background="grafika/tlo.jpg">
<table border="1" width="950px">
<tr>
<td align="center" valign="middle">
<?php include "data/naglowek.php"; ?>
</td>
</tr>
<tr>
<td align="center" valign="middle">
<?php include "data/menu.php"; ?>
</td>
</tr>
<tr>
<td align="center" valign="middle">

<?php
error_reporting(0);
$st = $_GET['st'];
if(!empty($st))
{
if(is_file("data/$st.php")) include "data/$st.php";
}
else include "data/start.php";
?>
</td>
</tr>
<td align="center" valign="middle">
<?php include "data/stopka.php"; ?>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</center>
a tutaj zawartość pliku menu.php
<a href="index.php"><img src="grafika/stronaglowna.gif" width="150"/></a>
<a href="index.php?st=oferty.php"><img src="grafika/oferty.gif"width="150"/></a>
<a href="index.php?st=galeria.php"><img src="grafika/galeria.gif"width="150"/></a>
<a href="index.php?st=cennik.php"><img src="grafika/cennik.gif"width="150"/></a>
<a href="index.php?st=inforamcje.php"><img src="grafika/informacje.gif"width="150"/></a>
<a href="index.php?st=kontakt.php"><img src="grafika/kontakt.gif"width="150"/></a>
3 dni sie męcze i nie wiem o co chodzi :(

Awatar użytkownika
blady_stefan
Posty: 1
Rejestracja: 09 cze 2015, 13:13
Kontakt:

Re: problem z include

Post autor: blady_stefan » 09 cze 2015, 13:22

a jakiś błąd Ci wyświetla?

Może lepiej tak?:


if(is_file('data/'.$st.'.php'))
{
include('data/'.$st.'.php');
}

Awatar użytkownika
modzelek
Posty: 1
Rejestracja: 10 cze 2015, 18:38

Re: problem z include

Post autor: modzelek » 10 cze 2015, 18:42

Dodam tylko, że z takim czymś

Kod: Zaznacz cały

<table border="1" width="950px>
pożegnaliśmy się kilka, jeżeli nie kilkanaście lat temu.

ODPOWIEDZ