segregacja tablicy

PHP to skryptowy język wykonywany po stronie serwera. Forum przeznaczone na pytania dot. programowania obiektowego, wzorców projektowych itp.
Awatar użytkownika
Majster
Posty: 10
Rejestracja: 18 wrz 2013, 14:40

segregacja tablicy

Post autor: Majster » 20 wrz 2013, 21:26

Czy da się w jakiś sposób posegregować dane w tablicy? tak by były one w kolejności alfabetycznej?

Awatar użytkownika
Karool
Posty: 32
Rejestracja: 16 wrz 2013, 18:58

Re: segregacja tablicy

Post autor: Karool » 21 wrz 2013, 19:14

Od tego masz funkcję sort(). Poczytaj dokładnie w manualu jak ją zastosować to ogarniesz łatwo temat.

ODPOWIEDZ