Usuwanie stylu w znaczniku body

PHP to skryptowy język wykonywany po stronie serwera. Forum przeznaczone na pytania dot. programowania obiektowego, wzorców projektowych itp.
Awatar użytkownika
JMLnet
Posty: 1
Rejestracja: 24 mar 2014, 19:50

Usuwanie stylu w znaczniku body

Post autor: JMLnet » 24 mar 2014, 19:59

Witam

W jaki sposób za pomocą wyrażeń regularnych mogę usunąć wszystko (głównie chodzi ostyle) w znaczniku body
Kod wejściowy wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

<body style="marign:0;">
Kod wyjściowy powonien wyglądać tak:

Kod: Zaznacz cały

<body>
Oczywiście w kodzie wejściowym mogą pojawić się inne różności ale główny cel to usunięcie wszystkiego aby został zam znacznik <body>

Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ