W jaki sposób wyświetlić zdjęcie z katalogu na serwerze ?

PHP to skryptowy język wykonywany po stronie serwera. Forum przeznaczone na pytania dot. programowania obiektowego, wzorców projektowych itp.
Awatar użytkownika
adzw
Posty: 2
Rejestracja: 25 wrz 2016, 0:30

W jaki sposób wyświetlić zdjęcie z katalogu na serwerze ?

Post autor: adzw » 29 wrz 2016, 1:10

Kod: Zaznacz cały




Napisałem poniższy skrypt PHP. W jaki sposób wyświetlić plik zdjecie.jpg znajdujący się w katalogu public.html zewnętrznego serwera o ścieżce dostępu \\serwer1629766.home.pl\public_html\zdjęcie.jpg

podstawiając $plik = zdjęcie.php

Dziękuję za podanie kompletnego wiersza kodu. Chodzi o pobranie zdjęcia z katalogu public_html na serwerze


$link = mysql_connect( $adres, $uzytkownik, $haslo);
mysql_select_db($db_name);


$folder = opendir('\\serwer1629766.home.pl\public_html\');//otwieramy folder do odczytu
$i = 0;
while(false !=($plik = readdir($folder))){
if($plik != "." && $plik != ".."){
$zmiana[$i]= $plik;
$i++;
}
}
closedir($folder);//zamykamy folder



echo $plik

?>




</body>

</html>
 













ODPOWIEDZ